Lizzi Tvede Waagstein

Hvorfor skal man sætte sit kryds ved mig?


Fokus er på børn og unge, folkeskolen og videregående uddannelser. Barnet og den unge skal mødes med individuel tilgang og med krav til både elev og lærer. Roskilde som kompetent uddannelsesby skal udbygges og cementeres. Sundhed og ældre er andre interesseområder, hvor samme tilgang gør sig gældende. Roskilde by skal være en levende handels- og erhvervsby med gode parkeringsforhold og indbydende faciliteter.


Jeg er en moden person, som har haft en lang og varieret karriere både inden for det private og det offentlige. Jeg har været pressechef og tolk på Storebæltsforbindelsen for de italienske entreprenører og har de sidste 20 år arbejdet i skoleverden med børn og unge, både i privatskole og folkeskolen. Jeg er gift, har seks sammenbragte, voksne børn og 17 børnebørn.

 

Det er ikke altid danskere, der er de bedste til at udføre et job. Vi skal være åbne over for udenlandsk arbejdskraft netop for at sikre fagligheden. Dette gælder Folkeskolen og alle andre vigtige jobs i samfundet.

 

I kommunalpolitisk regi, er det vigtigt at sørge for, at kommunen passer på borgernes penge og i enhver henseende søger den bedste og mest økonomisk forsvarlige løsning, så der bliver råd til at yde service og hjælp til dem, der virkelig har behov. Når man betaler skat og dem, der tjener mest, betaler mest, så er det kun ret og rimeligt, at pengene går til kerneydelser og ikke til prestigeprojekter, flere kommunalt ansatte konsulenter og kolde hænder.

 

At være liberal er også at være ansvarsbevidst og vide, hvor pengene kommer fra og bruge dem, som var det ens egne til fælles bedste. At være liberal er at ville unødigt bureaukrati til livs. At være liberal er at opføre sig ordentligt og respektere dem, der finansierer samfundet.